Vruchtgewassen

19 soorten

Biologische zaden van DE BOLSTER

Waar moet u aan denken als het woord vruchtgewassen wordt gebruikt? Dit zijn bijvoorbeeld o.a. paprika’s, pompoenen, pepers en tomaten. U kunt de meest heerlijke, voedzame maaltijden samenstellen met vruchten die u zelf hebt gekweekt. Dit scheelt niet alleen veel in de portemonnee, het is ook nog eens bijzonder leuk om de gewassen te zien groeien en ze daarna optimaal te kunnen gebruiken!

MEER OVER HET KWEKEN VAN VRUCHTGEWASSEN

Vruchtgewassen vragen wat meer geduld en aandacht dan bijvoorbeeld de blad- en stengelgewassen, maar deze inspanning wordt ruim beloond. Want wat is er heerlijker dan een het presenteren en genieten van een tomaatje, komkommer of courgette uit eigen tuin? Als we willen dat onze vruchtgewassen veel vrucht geven, zoeken we naar een goede balans tussen vegetatieve groei en generatieve groei (bloei en vruchtzetting). Te veel bemesting kan ervoor zorgen dat de planten te veel vegetatief blijven. Bij komkommers en tomaten is het om deze reden ook aangeraden te dieven, zodat de kracht over een weinig aantal vruchten verdeeld wordt.

Courgettes en pompoenen kunt u echter hun gang laten gaan, deze gedijen zelfs op de composthoop nog goed. Hou de komkommer- en courgetteplanten goed in de gaten, want vanaf de eerste rijpe vruchten gaat het in een snel tempo door. Maar zo draagt de arbeid rijkelijk vrucht!

View: