Crocosmia

11 soorten

Behoort tot de familie van de Iridacea.

Herkomst: zuidoostelijke kustgebieden van Zuid-Afrika. Uit het Latijn: 'krokus' (saffraan) en 'osme' (ruiken). De gedroogde bloemen, ondergedompeld in warm water, geuren sterk naar saffraan. Crocosmia behoort tot het geslacht Montbretia. Dit geslacht werd vernoemd naar monsieur Montbret, botanicus en leerling van Monsieur De Candolle, toegevoegd aan de Wetenschappelijke Staf van het expeditieleger, door Napoleon uitgezonden naar Egypte. In 1791, slechts 21 jaren oud, overleed monsieur Montbret in Caïro aan de pest. Montbretia's, zoals wij die nu kennen, zijn het resultaat van kruisingen tussen Crocosmia aurea en Crocosmia potsii, rond 1880 uitgevoerd door de bekende monsieur Lemoine (bekend van de pioenen).

De aangeboden Crocosmia worden duurzaam geteeld. Door een ruime wisselteelt en mileubewust om te gaan met gewasbeschermingsmiddelen voldoet de kweker aan de hoogste eisen van het Milieu Programma Sierteelt: MPS met classificatie: A.

Crocosmia's produceren verschillende bloemen per steel en hebben zwaardvormige bladeren. Wanneer ze in de herfst geplant worden, is het belangrijk dat ze het eerste jaar bedekt worden. Na een jaar zijn ze winterhard. Crocosmia's zijn erg goede borderplanten waar zij opvallen door hun kleur. 

View: