Kervel / Anthriscus cerefolium

Eenjarig. Kervel is een makkelijk en snelgroeiend kruid waarvan het verse blad wordt gebruikt. Het blad heeft een frisse iets anijsachtige smaak en is een smaakmaker in verschillende gerechten. Zaaien op een plaats met iets schaduw. De afgesneden planten lopen vaak weer uit en u kunt dan nog een keer oogsten. U kunt ook met tussenpozen van enkele weken zaaien om de gehele zomer verse kervel te kunnen oogsten. Zaaien: Onder glas van maart tot september. Buiten van april tot half augustus. Keukengebruik: vooral kervelsoep, verder in salades, sauzen, kruidenboter, eieregerechten en als garnering. Geneeskrachtig: Kervel werkt bloedzuiverend en is goed voor de spijsvertering. Bewaren: Het verse blad als soepgroente invriezen.
€ 1.65
316605
Momenteel niet bestelbaar
Informatie
Informatie
Bloeitijd 6-7
Hoogte 20
Plantafstand 15