Viridum Novum, maart 2016 Als de nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven, kunt u deze hier online bekijken.

Vaste planten
Nu online bestellen

Zoekt u vaste planten voor de zon voor halfschaduw voor schaduw voor droge plekken voor natte plekken voor zandgrond voor veengrond voor bosgrond voor kleigrond voor de siertuin voor de rotstuin voor de moestuin voor de bostuin groot of klein, hoog of laag bijzonder, apart of gewoon………. Kortom ons assortiment is groots en heel divers en dit jaar wederom weer met meer variëteiten uitgebreid. Kijk op de website en, profiteer nu snel van de aanbieding en betaal indien u voor 18 maart besteld geen verzendkosten! (Alleen geldig voor een afleveradres in Nederland minimum ordergrootte 35,00 euro) 

Bestellen >

LEARN MORE

Nu online te bestellen 

Clematis komt in alle werelddelen voor. Er zijn meer dan 297 wilde soorten bekend van een wijde geografische verspreiding en het meest in de gematigde streken. Ze zijn in een 19 secties verdeeld. Naast klimmers zijn er ook clematissen als half heesters en vaste planten. Typerend is de tegenoverstaande bladstand. De vele variëteiten geven een opmerkelijke en  adembenemende draaikolk van kleuren, die  golft van blauw naar rood en gaat over geel  naar wit met vele gradaties roze en lila  In Nederland zijn twee soorten inheems,  Clematis vitalba, de bosrank en Clematis  viticella, de Italiaanse clematis. Uit het  enorme aanbod hebben wij ongeveer tachtig  soorten gekozen. In dit assortiment zijn veel  nieuwigheden opgenomen, maar ook enige klassiekers ontbreken niet. daartussen.

Bestellen >

LEARN MORE

Nartuurlijk weetje

De cowslip (Primula Veris) heeft een sprookjesrol. In sommige plaatsen van Engeland is de plant bekend als fairy cups en verbonden met het elfenvolk. Zijn gele bloem is bekroond met 5 oranje vlekken, het is de freckled cowslip. De 5 vlekken zijn de gaven van de elfenkoningin. We krijgen een goed idee over de grootte van Oberon, koning van de elven, en Titania, zijn vrouw, als we zien dat Ariel na het zingen van dit lied; ‘Bloemsap puur ik als de bij In een klokje vlij ik mij Op een vleermuis vlieg ik blij Zweef de zomer steeds ter zij Vrij en blij geniet ik dan het leven Onder de bloesem van geurige dreven’, samen met de andere kleine wezens op de stengels van de cowslip klimmen en verdwijnen in de dichtst bij zijnde bloemen. Dan verschijnt een symfonie van zachte zoete geluiden, wie het kan verstaan hoort de muziek van het feeënland.

LEARN MORE

Lentefeest

Op 18-19-20 maart vieren wij de komst van de lente. Op Nijssen Tuin te Heemstede staat de tuin vol met bloeiende voorjaars heesters, bomen, vaste planten en voor het echte lente gevoel een groots assortiment voorjaars bloeiende bollen op pot. Extra aandacht is er voor vroeg bloeiende Clematis, Rododendron, Camellia’s, Corylopsis en Seringen. Voor vragen en kennis over de Camellia’s zal Camellia kweker en specialist E. Deen op zaterdag en zondag aanwezig. In onze Kapschuur met zitjes kunt u genieten van gratis koffie, thee, chocolademelk of gewoon een lekker moment van rust met uitzicht op de tuin nemen. Voor de jongsten zijn er mooie lente kleurplaten. U bent van harte welkom.

LEARN MORE

Wat boeit of bloeit.
Agapanthus ‘Black Magic’                      
Let op beperkt aanbod!

Agapanthus komt van het Griekse agape wat betekent; liefde of naastenliefde, bemind, dat in de botanie voor bloemenpracht gebruikt wordt, en anthos; een bloem. Agape is bekend uit het evangelie naar Mattheüs 3:17, ‘Deze is mijn Zoon, de geliefde, in wie ik mijn welbehagen heb’. Wij bieden u zolang de voorraad strekt absoluut de aller donkerste, zo goed als zwarte Agapanthus van dit moment aan. Type A. inapertus, dus met hangende, buisvormige bloemen. De plant vindt zijn oorsprong in Australië en wordt zo’n 80 – 90 cm hoog. De planten zijn voor ons door vaste planten specialist Coen Jansen uit Dalfsen opgekweekt.

Bestellen >

Clusiaantje

Hartig groentehapje met spionage. De Artisjok, Cynara cardunculus var. Scolymus, behalve als sierplant in de tuin kennen we haar natuurlijk ook als een op vele manieren te bereiden heerlijke delicatesse. Wat u misschien niet wist is dat de Artisjok eigenlijk de James Bond onder de tuinplanten is want deze 007-plant was in het verleden een spil in de spionage wereld. We denken dat de spionage wereld een echte mannenwereld is maar niets is minder waar. In de 17de eeuw werden ook vrouwen ingezet als spionnen. Goed in die  tijd reden ze op een paard en niet in een Aston Martin, schoten ze met pijl en boog en niet met een Walther PPK maar de dames stonden desalniettemin hun mannetje. Nu hoor ik u denken ‘wat ……..’ heeft die Artisjok met dit alles van doen. Wel na onderzoek van…………

Verder lezen >

LEARN MORE

Agenda Nijssen Tuin & Bulbs
Waar vindt u ons in 2016

18-19-20 maart  lente feest op Nijssen 
Tuin te Heemstede.                                     

1-2-3 april liefhebbersdagen op Nijssen 
Tuin te Heemstede                                          

16-17 april  op de stadskwekerij in 
Haarlem.                                                      

22-23 april  op de voorjaarsdagen van het 
warenhuis Manufactum in Waltrop, 
Duitsland                                                            

5-6-7-8 mei Het eenjarige festival op 
Nijssen Tuin in Heemstede                       

28-29 mei  la grande fête de la 
Méditerranée op Nijssen Tuin in 
Heemstede                                                  

10-11-12 juni op het plantenfestival bij 
Kasteel Hex in Heers, België                      

17-18-19 juni de Internationale 
kwekerijdagen op het landgoed 
Bingerden bij Angerlo.                               

10-11 september op het najaars festival 
bij kasteel Hex in Heers, België                  

24-25 september Bollen grassen 
evenement op Nijssen Tuin te Heemstede                                             
Tevens staan wij deze dagen op de 
Hortus Van Amsterdam                              

7-8-9 oktober op de kwekerijdagen van 
het landgoed Beervelde te Beervelde in 
België 14-15 oktober op de herfstdagen 
van het warenhuis Manufactum in 
Waltrop, Duitsland.

LEARN MORE

Nijssen Tuin & Bulbs Heemstede

Dagelijks geopend

Ma – vr  9.00 – 18.00 uur

Za   8.30 – 17.00 uur

Zondag openstelling van maart t/m juni 

m.u.v. eerste paas-en eerste pinksterdag

kijk voor actuele openingstijden op de website.

www.nijssentuin.nl 

LEARN MORE
Nijssen Tuin & Bulbs Heemstede © 2016

Afmelden | Nieuwsbrief instellingen